ГоловнаПолітика

ЦВК розподілила обов'язки між членами комісії та визначила відповідальних за регіони

Відповідне рішення було прийнято на засіданні в понеділок.

ЦВК розподілила обов'язки між членами комісії та визначила відповідальних за регіони
Фото: 112

Центральна виборча комісія визначила членів комісії, відповідальних за здійснення повноважень у регіонах України та в закордонному окрузі.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК у понеділок.

Так, за Київ буде відповідати Олег Діденко, за Київську та Одеську області - заступник голови комісії Олег Конопольський. За Донецьку і Луганську області відповідальний Михайло Вербенський, за Крим, Севастополь, а також Кіровоградську область - Андрій Євстігнєєв. Заступник голови комісії Євген Радченко відповідатиме за Херсонську і Миколаївську області.

Закордонний округ, а також Вінницьку область буде курирувати Ольга Лотюк. Секретар комісії Наталія Бернацька відповідальна за Закарпатську, Івано-Франківську та Чернівецьку області.

Харківську область буде курирувати Алла Басалаєва, Полтавську і Сумську - Ірина Єфремова, Волинську і Чернігівську - Ольга Желтова, Дніпропетровську - Світлана Кустова, Тернопільську та Хмельницьку - Катерина Махніцька, Запорізьку та Рівненської - Віталій Плукар, Львівську - Леонтій Шипілов, а Житомирську та Черкаську - Тетяна Юзькова.

Окрім того, ЦВК розподілила обов'язки між членами комісії.

Голова комісії Тетяна Сліпачук, серед іншого, відповідає за загальне керівництво роботою ЦВК, управління виділеними Центрвиборчкому засобами, координацію взаємодії з Верховною Радою, Кабінетом Міністрів та іншими органами державної влади, а секретар Наталія Бернацька - за підготовку засідань комісії.

За координацію питань захисту прав внутрішньо переміщених осіб і роботу тендерного комітету відповідає заступник голови комісії Євген Радченко.

Координацією зі Службою безпеки з кіберзахисту інформаційної інфраструктури ЦВК буде займатися заступник голови Олег Конопольський.

За взаємодію з правоохоронними органами відповідальним визначено Михайла Вербенського, а з місцевими органами влади. з приводу охорони Національною поліцією під час виборів - Ірину Єфремову.

За координацію з місцевими органами влади під час організації виборів буде відповідати Віталій Плукар, а за взаємодію з Міністерством закордонних справ і за координацію проведення загальнонаціональних виборів у закордонному окрузі - Ольга Лотюк.

Взаємодію з Національним агентством із запобігання корупції покладено на Олега Діденка, а координуватиме контроль за використанням коштів виборчих фондів кандидатів і партій у ЦВК буде Тетяна Юзькова.

Нагадаємо, ЦВК призначила перші вибори депутатів сільських, селищних і міських рад, а також відповідних голів і мерів 125 об'єднаних територіальних громад у 22 областях на 23 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram