ГоловнаПолітика

Яценюк: наступного року мінімальна зарплата поліцейських буде 9200 гривень

Лідер "НФ" взяв участь в урочистостях з нагоди складання присяги випускниками Академії патрульної поліції.

Яценюк: наступного року мінімальна зарплата поліцейських буде 9200 гривень
Фото: nfront.org.ua

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк взяв участь в урочистостях з нагоди складання присяги випускниками Академії патрульної поліції.

Про це повідомляється на сайті політсили.

Сьогодні, 19 жовтня, присягу склав 71 випускник академії. Це вже п'ятий випуск, а всього за час свого існування Академія забезпечила первинну професійну підготовку 349 патрульних.

У заході взяли участь голова МВС Арсен Аваков, заступник Держсекретаря США Кірстен Медісон, голова Нацполіції України Сергій Князєв, заступник голови Нацполіції, керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, начальник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков, начальник Академії патрульної поліції Вадим Лісничук.

Яценюк згадав, що в 2014 році в Україні був "повний хаос і безлад в системі правоохоронних органів": "У нас тоді не те що поліції - міліції навіть не було. Повний хаос і безлад в системі правоохоронних органів. Відсутність армії, корумпована правова система. Російська агентура в Службі безпеки України та розвідувальних органах. Відсутність держави як такої".

Фото: nfront.org.ua

"Тоді перші кроки під керівництвом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, за допомогою наших справжніх партнерів - уряду Сполучених Штатів Америки, Канади, Європейського Союзу, - зробили можливим відкриття нової сторінки в історії України. Нової сторінки справжніх правоохоронців - від кого залежить безпека і спокій великої європейської української держави", - сказав він.

"Люди вам довіряють. Але за цю довіру кожному з вас треба боротися щодня. Люди хочуть захисту. Люди хочуть впевненості в завтрашньому дні і безпеки сьогодні. І на ваших плечах лежить відповідальність за це", - наголосив Яценюк. Процес реформи в поліції розпочато, але не завершено, впеінений він: "Вам щодня треба боротися, боротися за свою репутацію і за безпеку української держави", - звернувся лідер "Народного фронту" до випускників Академії.

"Реформа поліції - це не тільки окрема ізольована реформа в системі Міністерства внутрішніх справ. Вам потрібні партнери і колеги. А це означає, що реформа Національної поліції повинна супроводжуватися прискореними темпами реформування Служби безпеки України, інших правоохоронних органів і судової системи загалом. Адже для того, щоб ви реалізовували ваш борг, треба, щоб суди правильно працювали і виконували закон, і щоб ваші колеги за правоохоронною системою простягали вам руку і служили так само, як і ви служите", - сказав він.

Фото: nfront.org.ua

Яценюк побажав новим патрульним "впевненості у завтрашньому дні, внутрішніх сил, розуміння того, що від кожного з вас залежить доля українця, української сім'ї та української держави".

Лідер "НФ" наголосив, що в проекті бюджету на 2019 рік мінімальна заробітна плата для поліції встановлена у розмірі 9200 гривень. Він також нагадав, що коли він став прем'єр-міністром, мінімальна зарплата в тодішній міліції була 1800 гривень.

"Ми починали з 1800. Будемо мати 9200 - це мінімум. І треба рухатися вперед і за соціальним пакетом, і за захистом кожного з вас, адже ви заслуговуєте на увагу держави", - звернувся він до випускників Академії патрульної поліції.

Яценюк також взяв участь у церемонії вручення поліцейських жетонів новим патрульним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram