ГоловнаПолітика

Тимошенко запропонувала шукати власний шлях розвитку, заснований "на національному інтелекті"

"Ми зможемо замінити відсталу сировинну економіку на інноваційну".

Тимошенко запропонувала шукати власний шлях розвитку, заснований "на національному інтелекті"
Фото: ba.org.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко запропонувала Україні покладатися не так на Захід, як на свій "національний інтелект".

Про це вона заявила під час засідання національної платформи "Новий економічний курс України", яке відбулося 19 жовтня в Києві.

"Добре, що весь світ намагається допомогти нам пройти цей шлях змін і налагодити соціально орієнтовану економіку. Але, на жаль, не всі поради виявилися ефективними. Сьогодні ми не можемо констатувати, що наша країна є економічно квітучою. Час покладатися на свій український національний інтелект", - сказала лідер партії.

Вона повідомила, що в разі перемоги на виборах має намір утілити свій економічний курс, і пообіцяла, що він забезпечить не менш ніж 7% зростання економіки на рік.

"Ми зможемо замінити відсталу сировинну економіку на інноваційну, провести професійну програму детінізації, деофшоризацію економіки, демонополізувати всі галузі нашого економічного життя, щоб на основі справжньої конкуренції, справжнього ринку дати розвиток цих галузей. Це світла і правильна мета", - сказала Тимошенко.

Один з розробників НЕК Віталій Ломаченко сказав, що підсумком обговорення цього документа має стати "дорожня карта" для влади. Він вважає, що її можна підготувати до кінця першого кварталу 2019 року.

Пропозиції прийматимуть і систематизуватимуть на спеціальному сайті, який, за задумом розробників, стане таким самим проривом, як свого часу ProZorro чи OpenData.

"Я сподіваюся, що в новому політичному сезоні ця система - як свого часу ProZorro і OpenData - стане загальнодержавною системою для обговорення проектів усіх державних нормативно-правових актів, законопроектів, проектів постанов і ін. І вони не будуть розроблятися, як це було традиційно, в кулуарах і в останній момент вноситися в зал для голосування", - заявив розробник з команди Тимошенко Олексій Жмеренецький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram