ГоловнаПолітика

Дружині Балуха вперше дозволили побачення з ним у СІЗО

18 жовтня Балуха повинні були етапувати в Керченську колонію.

Дружині Балуха вперше дозволили побачення з ним у СІЗО
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Дружина українського політв'язня Володимира Балуха Наталя 17 жовтня вперше була на побаченні з ним у СІЗО Сімферополя перед етапуванням в колонію.

Про це вона повідомила Кримській правозахисній групі.

За словами Наталії, побачення було коротким, чоловіка вона бачила через скло, розмовляла з ним по телефону близько півтори години.

«Коли я чекала зустрічі в СІЗО, мої нерви не витримали, я заплакала. Але як тільки побачила Вову, мені відразу стало легше, сльози самі висохли», - розповіла вона.

За її словами, Балух тримається бадьоро, незважаючи на ослаблене голодуванням здоров'я. У нього ослаблений імунітет, і в цей час він хворіє на ГРЗ. Крім загострення хронічних захворювань, Балуха мучить зубний біль.

Дружина передала Балуху необхідні ліки. Так як на час етапу він припинив голодування, дружина передала йому каші, горіхи, овочі й інше.

Володимир Балух сказав дружині, що дуже турбується про її здоров'я і здоров'я його літньої матері.

За інформацією Наталії, Балуха 18 жовтня мають етапувати в Керченську колонію («Виправна колонія № 2). Офіційного підтвердження від російської влади і адвокатів Балуха поки що немає.

Раніше Володимир Балух звернувся до українців перед етапуванням в колонію. Він припинив голодування на період етапування. Коли Балух прибуде в колонію, він має намір продовжити свій протест.

Нагадаємо, Володимир Балух оголосив голодування 19 березня в знак протесту проти переслідування. Суд  анексованого Криму засудив його до п'яти років позбавлення волі за сукупністю двох справ: за звинуваченням в зберіганні боєприпасів і побиття начальника ІТТ. Балух та його захист звинувачення відкидають, оскільки вважають справжньою причиною переслідування його за проукраїнську позицію.

У вересні Балух викликав нотаріуса, щоб скласти заповіт. У жовтні суд Криму "пом'якшив" вирок активістові і скоротив йому термін ув'язнення на один місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram