ГоловнаПолітика

США скасували заборону на польоти в Харків, Дніпро і Запоріжжя

Заборона FAA вперше була введена після анексії Криму Росією

США скасували заборону на польоти в Харків, Дніпро і Запоріжжя
Фото: www.dni.ru

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) дозволило американським авіакомпаніям і їхнім партнерам відновити польоти в три українські аеропорти, а також над частиною повітряного простору над Чорним морем.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє прес-служба міністерства.

Зазначають, що рішення FAA дозволяє використовувати чотири маршрути в західній частині Сімферопольського району польотної інформації в міжнародному повітряному просторі, що перебуває під відповідальністю України. Ці маршрути із спеціальними умовами планування та виконання польотів були введені Україною в серпні 2015 року для забезпечення належного рівня безпеки польотів у міжнародному повітряному просторі над відкритим морем, з огляду на незаконні дії Російської Федерації.

"Крім того, рішенням FAA дозволено виконувати польоти на аеродроми "Харків", "Дніпро" і "Запоріжжя", на які також раніше поширювалася заборона", - повідомив Володимир Омелян.

У міністерстві нагадали, що заборона FAA вперше була введена у квітні 2014 року після тимчасової окупації Автономної республіки Крим Російською Федерацією і одностороннього оголошення права на обслуговування повітряного руху в межах Сімферопольського району польотної інформації. Однак ні Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО), ні світова авіаційна громадськість не підтримала цих дій Росії, визнаючи Украерорух єдиним легітимним провайдером аеронавігаційного обслуговування в цьому районі. Заборону FAA було оновлено після катастрофи літака МН17 в липні 2014 року.

Проведений FAA аналіз підтвердив дієвість заходів, вжитих українцями для мінімізації загроз безпеки польотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram