ГоловнаПолітика

"Віце-прем'єра" Криму заарештовано в Москві за звинуваченням у корупції

В Україні Нахлупіна оголошено в розшук за звинуваченням в державній зраді.

"Віце-прем'єра" Криму заарештовано в Москві за звинуваченням у корупції
Виталий Нахлупин
Фото: primechaniya.ru

Басманний суд Москви відправив під арешт заступника "прем'єр-міністра" окупованого Росією Криму Сергія Аксьонова - екс-голову комітету з економічної, бюджетно-фінансової і податкової політики Віталія Нахлупіна, обвинуваченого в корупції, повідомляє "Интерфакс".

"Суд постановив: обрати для Нахлупіна запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін до 17 грудня 2018 року", - йдеться в рішенні суду.

Суд погодився з доводами слідства про те, що Нахлупіна необхідно ізолювати від суспільства, оскільки у кримінальній справі очікується великий обсяг роботи, збір доказів, в тому числі допити свідків, які посадово чи іншим чином залежали від чиновника.

У свою чергу, адвокат обвинуваченого просив суд обрати підзахисному запобіжний захід, не пов'язаний з ув'язненням в слідчому ізоляторі, - домашній арешт у Красногорському районі Підмосков'я або заставу в 8 млн рублів.

Нахлупін попросив суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту хоча б на два тижні через хворобу молодшої дитини. Він наголосив, що переховуватися не має наміру і не може, оскільки оголошений у розшук Україною за звинуваченням у державній зраді.

Як пояснив у суді слідчий, кримського віце-прем'єра "звинувачують у систематичному отриманні хабарів як особи, яка займає державну посаду суб'єкта Російської Федерації". При цьому суму грошових коштів, яку, за версією слідства, незаконно отримав Нахлупін, він не назвав.

Україна має намір вимагати екстрадиції "віце-прем'єра Криму "Нахлупіна. Зокрема, Нахлупіна звинувачують в участі в схваленні так званої Конституції Республіки Крим та створенні нелегітимного державного утворення "Республіка Крим", закликах до участі в "референдумі", який проводився окупаційною адміністрацією в березні 2014 року. Крім того, пізніше він був обраний в "Державну Раду Республіки Крим" як член регіонального відділення партії "Єдина Росія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram