ГоловнаПолітика

ЄСПЛ продовжив заборону на доступ до телефону Седлецької

Журналістка проходить свідком у справі про можливе розголошення держтаємниці головою НАБУ Ситником.

ЄСПЛ продовжив заборону на доступ до телефону Седлецької
Фото: Радио Свобода

Європейський суд з прав людини продовжив заборону на доступ до інформації про геолокацію телефону і мобільних переговорів автора та ведучої програми розслідувань "Схеми" проекту "Радіо Свобода" Наталії Седлецької на невизначений термін.

У листі, фотокопія якого опублікована "Радіо Свобода", сказано, що дія заборони на доступ до інформації з мобільного телефону Седлецької продовжується "до окремого повідомлення".

До отримання зазначеного повідомлення уряд повинен забезпечити дотримання заборони щодо будь-яких даних, про які йде мова в рішенні Апеляційного суду Києва від 18 вересня.

Як повідомлялося, раніше ЄСПЛ зобов'язав українську владу утриматися від доступу до будь-яких даних з телефону Седлецької.

18 вересня суд скасував доступ Генпрокуратури до мобільних переговорів і СМС Седлецької.

Седлецька разом з низкою інших журналістів проходить свідком у справі про можливе розголошення держтаємниці і даних досудового розслідування директором НАБУ Ситником. Причиною стало злите в мережу аудіо розмови офрекордс з головними редакторами кількох видань, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає деталі кримінальних проваджень, зокрема зачитує матеріали справи екс-прокурора Кулика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram