ГоловнаПолітика

Турчинов: ніякого загострення в Україні немає, загострення - лише в головах керівництва РФ

Секретар РНБО прокоментував заяву Держдуми про Україну.

Турчинов: ніякого загострення в Україні немає, загострення - лише в головах керівництва РФ
Фото: прес-служба РНБОУ

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов назвав заяву Держдуми РФ свідченням неадекватної агресивності і боягузтва російської політичної еліти.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

За його словами, в Україні немає жодного загострення ситуації, на яку посилаються у своїй заяві російські депутати.

"Є тільки осіннє загострення в головах російського військово-політичного керівництва", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО наголосив, що Україна виконує всі взяті на себе міжнародні зобов'язання і дійсно стала авангардом протистояння "на всіх можливих фронтах і напрямках" російської агресії.

"Боягузливо ховаючись за свій ядерний потенціал, яким Путін сьогодні вкотре погрожував, обіцяючи знищити цивілізований світ, російські депутати перейшли до прямих погроз Україні, але ці погрози викликають не страх, а презирство до їх авторів", - сказав Турчинов.

Однією з причин подібних заяв з боку РФ він назвав надію на можливу політичну перемогу реваншистських політичних сил на президентських і парламентських виборах в Україні.

"Наша держава готова протистояти російській агресії і захистити своє право бути вільною, незалежною і європейською країною", - підсумував Турчинов.

Нагадаємо, Держдума 18 жовтня прийняла заяву про загострення ситуації в Україні. У цьому документі Україну звинувачують у вбивстві ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, розколі православ'я, ігноруванні "волі братніх російського та українського народів" у зв'язку з рішенням припинити Великий договір і, загалом, в антиросійській політиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram