ГоловнаПолітика

Реформи забирають в України дуже багато часу, - представниця ЄС в Україні

"Якщо ми зможемо продовжити реалізацію цих процесів, то це зможе змінити світ загалом".

Реформи забирають в України дуже багато часу, - представниця ЄС в Україні
Анника Вайдеманн
Фото: Макс Левин

Угода про Асоціацію з Україною є найбільш амбітною угодою, яку Європейський Союз будь-коли мав. Про це заявила Анніка Вайдеманн, заступниця голови Представництва Європейського Союзу в Україні під час Х Національного експертного форуму в Одесі.

"Угода про асоціацію, яка вже набула чинності, є найбільш амбітною угодою, яку ми будь-коли мали. Чому ми це робимо? Ми хочемо, щоб Україна продовжувала свій розвиток. У нас одні з вами цінності. Зрозуміло, що Україна розташована в центрі Європи, і тут ми говоримо не тільки про ЄС, тому що Європа більша, ніж Європейський Союз. Якщо ми зможемо продовжити реалізацію цих процесів, то це зможе змінити світ загалом. Хоч це і дуже складне завдання. Реформи забирають у вас занадто багато часу", - сказала Вайдеманн.

Разом із цим Вайдеманн висловила надію, що після виборів, які наступного року мають відбутися і в Європі, процес реформ в Україні прискориться.

"Дехто вважає, що ЄС зараз не дуже добре виглядає, не все в нас добре. Ми проводили опитування у 28 країнах, і ви можете мені не повірити, але підтримка ЄС і членства в ЄС у всіх країнах вища, ніж це було в 1993 році, і за весь цей період вона найвища. Це незважаючи на Брекзит і інші процеси", - додала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram