ГоловнаПолітика

Україна захищає Європу від подальшої агресії Росії, - Логвинський

І цю позицію треба доносити на всіх рівнях, упевнений народний депутат.

Україна захищає Європу від подальшої агресії Росії, - Логвинський
Георгий Логвинский
Фото: Макс Левин

Україна захищає Європу від подальшої агресії Росії, хоча багато хто в Євросоюзі цього до кінця не розуміє, тому Україна повинна продовжувати доносити цю позицію на всіх рівнях, включно з ПАРЄ. Про це на X Національному експертному Форумі в Одесі заявив віце-президент ПАРЄ (2017-2018), народний депутат фракції «Народний фронт» Георгій Логвинський, передає кореспондент LB.ua.

«Завданням Росії було не просто окупувати Крим і Донбас. Головне було дестабілізувати ситуацію в Україні, в тому числі ключовою тут була Одеса. Але одесити це зрозуміли... Вони зрозуміли, що люди, які розбирають бруківку, - це не ті, хто любить Одесу», - заявив він.

Нардеп упевнений, що в разі дестабілізації ситуації в Одесі неминучим був би подальший аналогічний процес по всій країні.

Логвинський також нагадав, що недавно українській делегації вдалося заблокувати повернення Росії в ПАРЄ, незважаючи на всі спроби повернути РФ до складу асамблеї. При цьому він зазначив, що сьогодні вкрай важливо не зупинятися і забезпечити пролонгацію санкцій проти агресора з боку всього міжнародного співтовариства.

«Тому мова діалогу, коли дехто каже «поспілкуймося з росіянами», - це все міфи, які приховують реальні підстави для незаконної діяльності... Тому в ПАРЄ ми доводили, що ми не просто захищаємо свої кордони. Ми захищаємо Європу від Росії... Тому ми не повинні дозволити, щоб переговори велися без нашої участі. Сьогодні Україна зупиняє «хворобу», яка триватиме в Європі... Хоча на цей момент ще багато хто в Європі цього не розуміє. Тож ми повинні продовжувати доносити цю позицію Європі», - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram