ГоловнаПолітика

МЗС: візит Аксьонова в Дамаск завдав непоправної шкоди відносинам України та Сирії

Башар Асад підтримує російську окупацію Криму.

МЗС: візит Аксьонова в Дамаск завдав непоправної шкоди відносинам України та Сирії
Фото: rk.gov.ru

Міністерство закордонних справ заявило, що візит глави окупаційної адміністрації Криму Сергія Аксьонова в Дамаск завдав непоправної шкоди дипломатичним відносинам України та Сирії.

Кримська делегація на чолі з Аксьоновим перебувала в Сирійській Арабській Республіці 15-16 жовтня. Там був підписаний меморандум про співпрацю між підконтрольною Росії Радою міністрів Криму й урядом Сирії в торгово-економічній сфері, що Україна вважає грубим порушенням державного суверенітету України та порушенням основоположних норм і принципів міжнародного права.

Крім Аксьонова в Сирію їздили спікер кримського парламенту Володимира Константинов, віце-прем'єри Георгій Мурадов і Віталій Нахлупін, сенатор від Криму Ольга Ковітіді, колишній представник президента Росії на анексованому півострові Олег Бєлавенцев, а також кримські міністри і депутати.

Аксьонов зустрічався з міністром економіки і зовнішньої торгівлі арабської республіки Саміром аль-Халіля і президентом Сирії Башаром Асадом.

У ході бесіди Асад висловився на підтримку анексії Криму, назвавши її "поверненням кримського народу на батьківщину в Росію". Кримський глава подарував сирійському президенту сувенір - копію пам'ятника "ввічливим людям".

"МЗС України вважає, що згадані протиправні дії сирійської сторони, якими влада Сирії намагається догодити чинному російському режиму, завдають непоправної шкоди дипломатичним відносинам між Україною та Сирійською Арабською Республікою", - йдеться в заяві міністерства.

Нагадаємо, що Сирія є сателітом Росії.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram