ГоловнаПолітика

Луценко повідомив про затримання "рішали" з хабарем $150 тисяч (оновлено)

Гроші нібито призначалися керівництву київського облуправління ДАБІ.

Луценко повідомив про затримання "рішали" з хабарем $150 тисяч (оновлено)
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що 17 жовтня поліція Київської області затримала "рішалу", який вимагав 150 тисяч доларів за вплив на керівництво облуправління Держархбудінспекції.

Про це він написав у фейсбуці.

"Прокуратура і поліція Київщини разом з відділом запобігання корупції Державної архітектурно-будівельної інспекції затримали на гарячому під час отримання $150 тис. "рішалу", який обіцяв вплинути на керівництво обласної Держархбудінспекції", - сказано в повідомленні.

Генеральний прокурор пригрозив, що керівництво київського обласного управління ДАБІ притягнуть до відповідальності в разі підтвердження зв'язків затриманого з ним.

Оновлення. Прес-служба поліції Київської області повідомила, що підозрюваний - 32-річний житель Броварів.

За версією слідства, у 2017 році кілька будівельних компаній підписали договір про спільне будівництво багатоповерхівок на орендованій земельній ділянці. Незабаром директор однієї з них дізнався, що партнери надали підроблений дозвіл на виконання будівельних робіт, тому він розірвав договір, зупинив будівництво і самостійно почав процес отримання цього документа в ДАБІ.

Тоді один з "компаньйонів" запропонував "вирішити" питання за 150 тисяч доларів.

Під час передачі грошей його затримали. При цьому, як наголошують на сайті обласної прокуратури, хабарник намагався втекти на автомобілі і дорогою здійснив кілька дорожньо-транспортних пригод, зачепивши в тому числі автомобіль швидкої медичної допомоги.

Чоловікові готують підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом).

Нагадаємо, 13 вересня Луценко назвав Державну архітектурно-будівельну інспекцію однією з найбільш корумпованих структур в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram