ГоловнаПолітика

Суд дозволив доступ слідчому ГПУ до матеріалів спецперевірки Ситника перед призначенням

Слідчий має два тижні, щоб вивчити матеріали, які зберігаються в Адміністрації президента.

Суд дозволив доступ слідчому ГПУ до матеріалів спецперевірки Ситника перед призначенням
Фото: Анна Стешенко

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі вилучити в Адміністрації Президента матеріали спеціальної перевірки Артема Ситника як кандидата на посаду директора Національного антикорупційного бюро, а також вилучити копію указу Президента про його призначення на посаду директора.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Суд надав цей дозвіл старшому слідчому з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Руслану Іжуку. Йому дозволено тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення копій.

Термін дії ухвали суду закінчується 2 листопада.

Йдеться про розслідування службового підроблення з боку посадових осіб Державної фіскальної служби під час видачі висновку про достовірність даних у декларації Ситника за 2014 рік як кандидата на посаду директора НАБУ.

Нагадаємо, раніше суд надав Генеральній прокуратурі доступ до інформації про телефонні перемови журналістки "Радіо Свобода" Наталії Седлецької та журналістки видання "Новий час" Христини Бердинських. Обидві журналістки пов'язані зі справою про можливе розголошення держтаємниці й даних досудового розслідування директором НАБУ Артемом Ситником.

Причиною став злитий у мережу аудіозапис неформальної бесіди Ситника з журналістами кількох видань, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідала подробиці кримінальних проваджень, зокрема, зачитувала матеріали справи щодо екс-прокурора Костянтина Кулика.

Слідство вважає, що Ситник розголосив відомості про обставини його особистого життя, що не були розсекречені в установленому законом порядку, а тому мали статус державної таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram