ГоловнаПолітика

Порошенко подякував українській делегації в ПАРЄ "за перемогу"

Сценарій росіян був у тому, щоб провести "Тріумфальну російську осінь або російську весну" в Страсбурзі.

Порошенко подякував українській делегації в ПАРЄ "за перемогу"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко зустрівся з членами постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи і подякував їм "за перемогу" в питанні відновлення повноважень делегації Росії в ПАРЄ.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Це дуже вдалий приклад, коли всі політичні сили або абсолютна більшість політичних сил консолідуються під час перебування у міжнародних політичних організаціях, таких як Парламентська асамблея Ради Європи, консолідуються навколо національних інтересів України", - заявив Петро Порошенко.

За словами президента, це дуже важливо, тому що "сценарій росіян був у тому, щоб провести "тріумфальну російську осінь або російську весну" в Страсбурзі". Він додав, що вони хотіли показати, що "поведінка, яку демонструє зараз Росія в усьому світі, але насамперед в Україні під час незаконної анексії Криму, під час агресії проти нас на сході нашої країни, вона є прийнятною і нікуди західні демократії не подінуться, проковтнуть і все можна вирішити грошима, зокрема внесенням або невнесенням в бюджет ПАРЄ російських грошей".

"Я думаю, що було дуже символічно продемонструвати, що не гроші все вирішують, що цінності для Європи є пріоритетом", - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, минулого тижня ПАРЄ не розглянула питання про повернення Росії права голосу.

Нагадаємо, Росія втратила право голосу в ПАРЄ після початку агресії в Україні у 2014 році. Коментуючи зазначене питання, віце-президент ПАРЄ, голова постійної делегації Верховної Ради України народний депутат Володимир Ар'єв зауважив, що "Рада Європи, нарешті, має зробити вибір, що важливіше: цінності чи гроші", оскільки Росія весь цей час не оплачує членські внески організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram