ГоловнаПолітика

В аварії Су-27 загинув начальник авіації повітряного командування "Схід"

В аварії Су-27 загинув начальник авіації повітряного командування "Схід"
Су-27УБ.
Фото: Ministry of defence

Винищувач Су-27УБ, який розбився під час навчань у Вінницькій області, належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил ЗСУ у Фейсбуці.

Одним із загиблих пілотів є полковник Іван Петренко - начальник авіації повітряного командування "Схід" ПС ЗСУ.

Іван Петренко
Фото: facebook.com/kpszsu
Іван Петренко

"Літак розбився 16 жовтня близько 17:00 у полі біля селища Уланів. Тіла льотчиків знайдено, командиром екіпажу був полковник Петренко Іван Миколайович, заступник командира з авіації - начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що загиблий був підготовлений до ведення бойових дій як інструктор згідно з повним курсом бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах.

Інформацію про другого пілота Командування ПС ЗСУ пообіцяло повідомити пізніше.

Керівництво навчань "Чисте небо - 2018" вирішило продовжити польоти всіх типів авіатехніки.

"Уся авіаційна техніка, задіяна в навчаннях, відповідає всім технічним вимогам, пройшла відповідні дозвільні процедури", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в середу у Вінницькій області під час міжнародних навчань "Чисте небо - 2018" розбився український винищувач Су-27УБ.

За попередніми даними, літак піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові для виконання навчально-бойового вильоту. За даними Генерального штабу ЗСУ з місця трагедії, обидва пілоти, один з яких - офіцер Повітряних сил ЗСУ, другий - військовослужбовець ВПС Національної гвардії США, загинули.

Правоохоронці почали розслідувати падіння винищувача за ст. 416 Кримінального кодексу (порушення правил польотів або підготовки до них).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram