ГоловнаПолітика

Кулеба: заяви Росії про вихід з Ради Європи - це "баян"

"За несплату бюджетних внесків з РЄ не виключають. Виключати треба було відразу у 2014 році".

Кулеба: заяви Росії про вихід з Ради Європи - це "баян"
Фото: Макс Требухов

Представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що Росія знову поширює "страшилки" про її можливий вихід з РЄ.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Свіжа російська маніпуляція. І в черговий раз нудна до неможливості. За несплату бюджетних внесків з Ради Європи не виключають. Виключати треба було відразу в 2014 році - за агресію проти України. Але Комітет міністрів не мав для цього ні сил, ні натхнення. Зараз на це теж не підуть", - написав Кулеба.

Так він прокоментував заяву голови російського МЗС Сергія Лаврова про те, що РФ сама вийде з Ради Європи, якщо піднімуть питання про її виключення.

"Турбйорна Ягланда у 2014 році переобирали без РФ. Але Москва його визнає. Навіть дуже. І Комісара з прав людини, якого в ПАРЄ вибирали без РФ, визнає. Тому всі ці страшилки - "баян". Але не сумніваюся, що зараз деякі за них схопляться для нагнітання паніки та істерики, щоб допомогти Росії", - додав представник України в РЄ.

Нагадаємо, Росія була позбавлена права голосу в Парламентській Асамблеї Ради Європи у квітні 2014 року після окупації Криму і початку бойових дій на українському Донбасі.

У 2017 році росіяни відмовилися платити внески в бюджет РЄ, вимагаючи, щоб до регламенту ПАРЄ було внесено зміни, які не дозволять накладати на них санкції. Ідею зняття санкцій з Росії відкрито підтримував генсек РЄ Ягланд і низка західних депутатів. Остаточне рішення, як очікується, буде прийнято на жовтневій сесії асамблеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram