ГоловнаПолітика

Російські тюремники розповіли про меню Сенцова

"Вівсяна каша, кисломолочні продукти і парові м'ясні кульки ... На підвечірок - стакан кефіру".

Російські тюремники розповіли про меню Сенцова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов в процесі відновлення після голодування, що тривало з середини травня, харчується за спеціальною дієтою і навіть приймає водні гігієнічні процедури.

Про це повідомив заступник директора ФСВП Росії Валерій Максименко, повідомляє ТАРС.

"Наприклад, сьогодні вранці на сніданок у нього була вівсяна каша, кисломолочні продукти, включаючи йогурти, парові м'ясні кульки. На обід - суп з картоплею і м'ясним бульйоном з шматочками яловичини, на друге - картопляне пюре з паровою яловичиною, овочі і кисіль. На вечерю - рибне суфле з дієтичним соусом, гречана каша, салат з тертої моркви, солодкий чай і печиво. На підвечірок - стакан кефіру", - сказав Максименко.

За словами заступника директора ФСВП, Сенцов практично відновив свою вагу, яка у нього була до голодування.

"Чутки про його [Сенцова] госпіталізацію не відповідають дійсності. Його стан ми оцінюємо як стабільний і хороший, я б навіть сказав, як задовільний", - повідомив заступник директора ФСВП, що займається питаннями медицини.

"Процес його відновлення випереджає всі графіки, які встановили лікарі. На сьогоднішній ранок його вага склала 80,2 кг, тобто він практично відновив ту вагу, з якої почав голодування", - зауважив Максименко.

Крім харчування Сенцов продовжує отримувати медикаментозну підтримку. "Всі органи працюють добре і лікарі задоволені тим, як йде процес відновлення. Він залишається під контролем лікарів, вони вважають, що голодування припинено більш ніж вчасно, це дозволило уникнути можливих незворотних процесів", - додав заступник голови ФСВП.

Раніше сестра українського режисера Наталя Каплан заявила, що Сенцов вийшов з голодування з важкими наслідками для здоров'я.

Нагадаємо, 5 жовтня в Росії заявили, що український політв'язень Олег Сенцов припинив голодування, яке оголосив 14 травня. Пізніше Сенцов написав у заяві, яку передав через свого адвоката Дмитра Дінзе, що припиняє голодування з 6 жовтня 2018 року. Після 6 жовтня ніякої достовірної інформації про стан Сенцова не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram