ГоловнаПолітика

ОБСЄ схвалила продовження закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі

Рада продовжила термін дії закону до 2020-го.

ОБСЄ схвалила продовження закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі
Фото: un.org

ОБСЄ розцінює продовження закону про порядок місцевого самоврядування на Донбасі як відданість  мінським угодам і мирному врегулюванню конфлікту на сході України.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік за підсумками засідання ТКГ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Як відомо на початку жовтня в Україні було продовжено дію закону про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей", - сказав він.

У зв'язку з цим спецпредставник зазначив, що вітає цей факт "як свідчення прихильності України мінським угодам і мирному вирішенню конфлікту". Нагадаємо, Україна прийняла закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей восени 2014 року, але внесла в нього зміни навесні 2015 року, які так і не дозволили йому почати діяти, - законом передбачено, що положення про особливий статус набудуть чинності після проведення в ОРДЛО демократичних виборів і виведення найманців. При цьому термін дії закону був обмежений трьома роками.

Дія закону завершувалася 18 жовтня 2017 року, але за півтора тижня до закінчення терміну його продовжили на рік.

4 жовтня 2018 року Верховна Рада продовжила термін дії цього закону до 31 грудня 2019-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram