ГоловнаПолітика

Порошенко оглянув новий гуртожиток для військових у Старичах

"Ми домовилися, що не будемо їх називати казармами. Тому що це не казарми".

Порошенко оглянув новий гуртожиток для військових у Старичах
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко оглянув новий гуртожиток для військовослужбовців у Старичах Львівської області.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Усі пам'ятають, що таке казарми? "Злітка" на 100,120, 200 осіб, двоярусні ліжка, черговий. Можливість прийняти душ раз на тиждень. Чому? Тому що так говорив Статут - частіше не можна. Можливість відпочити, особисте життя закінчувалося тумбочкою", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що за рахунок зусиль правоохоронних органів і Генеральної прокуратури в держбюджет повернули 1,5 млрд доларів коштів, які попередньою владою були вкрадені в українського народу. За його словами, пріоритетом стало фінансування з цих коштів армії - зокрема створення належних умов для служби контрактників.

Фото: president.gov.ua

Порошенко нагадав, що рік тому були продемонстровані макети будівель, а зараз з'явилася можливість оглянути перші гуртожитки.

"Ми домовилися, що не будемо їх називати казармами. Тому що це не казарми. Коли сьогодні ти заходиш у кімнату - в кімнаті, в блоці є можливість прийняти душ, є санвузол і нормальні умови, коли по два-три бійці будутьу кімнаті. Вони мають можливість нормально відпочити і підготуватися до наступного дня. І ти не маєш жодних проблем, крім як сконцентруватися на військовому навчанні", - підкреслив президент.

Порошенко зазначив, що сьогодні він відвідав новий гуртожиток, а наступний етап - квартири-студії для сержантського складу.

Президент також ознайомився з макетом будинку компактних квартир для сержантського корпусу.

"Сержантський склад має можливість туди і дружину привести, вже є окрема кімната, санвузол, окремі умови, розміри кімнати великі", - додав Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Під час робочої поїздки обговорювалася також програма розвитку житла для військовослужбовців, в тому числі службового житла для офіцерів і окремо - надання фінансової компенсації для можливості придбати власне житло.

"Я ставлю принципову позицію, щоб проблема була вирішена. Щоб людина, яка має 25 років вислуги, повинна мати фінанси, щоб купити житло. Кожен, а не ті, хто ближчий до начальства, тилу, штабу чи чого-небудь, а ті, хто воює на фронті - віддалені від цього. Цього більше не буде. Ми повинні відновити цю справедливість. І кошти на забезпечення належного соціального захисту військовослужбовців будуть знайдені, в тому числі за рахунок додаткової мобілізації коштів, які були вкрадені в Україні", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко доручив з 1 листопада почати забезпечувати солдатів гуртожитками або компенсувати їм гроші за оренду житла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram