ГоловнаПолітика

Регламентний комітет звинуватив ГПУ в систематичному прослуховуванні нардепів

Зокрема, на засіданні комітету було представлено відповідне рішення суду з дозволом на прослуховування Вілкула.

Регламентний комітет звинуватив ГПУ в систематичному прослуховуванні нардепів
Фото: Макс Требухов

Правоохоронці систематично порушують право недоторканності народних депутатів шляхом прослуховування мобільного телефону. Про це повідомив перший заступник голови комітету з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

Він підкреслив, що право народних депутатів на недоторканність і таємницю телефонного спілкування систематично порушують правоохоронні органи.

За його словами, на комітеті було представлено відповідне рішення суду з дозволом на прослуховування народного депутата Вілкула.

"Народним депутатом Вілкулом надано копію постанови Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області про надання тимчасового доступу до речей і документів. Зокрема, телекомунікаційних послуг абонента Вілкула та постанови Печерського райсуду міста Києва про бездіяльність посадової особи ГПУ з приводу невнесення відомостей у ЄРДР після отримання заяви Вілкула", - зазначив він.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій передав у комітет подання Генеральної прокуратури України на співголову фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула та нардепа від цієї фракції Дмитра Колєснікова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram