ГоловнаПолітика

У Вселенському патріархаті поставили Порошенка в один ряд з Володимиром Великим і Ярославом Мудрим

"Ваше ім'я золотими літерами вписано в історію України".

Вселенський патріарх Варфоломій подякував президенту Петру Порошенку за зусилля в об'єднанні українського православ'я.

Про це президентові сказали екзархи Варфоломія архієпископ Даниїл і єпископ Іларіон.

Фото: president.gov.ua

Архієпископ Даниїл зазначив, що екзархи повернулися з Константинополя "з благою звісткою, з історичною подією в житті українського народу".

"І відразу хочу висловити вам слова вітання його святості Вселенського патріарха Варфоломія. Ми мали з ним розмову відразу після закінчення священного Синоду. І він просив передати вам особисте вітання, а також і подяку за всі ті зусилля, яких ви доклали як президент України, дбаючи про цілий процес об'єднання українських православних християн на території України", - цитує архієпископа прес-служба глави держави.

"Ваше ім'я золотими літерами вписано з іменами правителів Київської Русі, Київської держави, вашими попередниками - святим рівноапостольним князем Володимиром, Ярославом Мудрим - в історію України, які багато зробили для духовного розквіту свого народу", - сказав єпископ Іларіон.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату визнав нечинною анафему, накладену Росією на предстоятелів УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія, а також прийняв рішення припинити дію указу 1686 року про дозвіл на висвячення київського митрополита Московським патріархом, яке в Росії вважають передачею канонічної території України.

Рішення Синоду відкривають дорогу для надання Томосу про автокефалію після об'єднавчого собору УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram