ГоловнаПолітика

Кучму на переговорах у Мінську тимчасово замінив Руслан Демченко, - Геращенко

Постійного представника ще не призначили.

Кучму на переговорах у Мінську тимчасово замінив Руслан Демченко, - Геращенко
Фото: president.gov.ua

Замість Леоніда Кучми на сьогоднішньому засіданні тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Україну представлятиме дипломат Руслан Демченко. Про це сьогодні заявив віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні відбувається засідання ТКГ і робочих підгруп у Мінську. Сьогодні Україну на цьому засіданні представляє дипломат і радник Президента Руслан Демченко", - сказала Геращенко.

Віце-спікер підкреслила, що постійного представника замість Кучми "пізніше призначить Порошенко". "100% це буде патріотична, професійна людина, яка гідно представить позицію України в Мінську", - сказала Геращенко.

Руслан Демченко раніше займав посаду генерального консула України в Стамбулі, згодом був послом України в Сербії і Чорногорії. У 2014-му тимчасово виконував обов'язки міністра закордонних справ, з вересня 2014 року - радник президента України. Він також супроводжував Кучму на зустрічах ТКГ.

Другою можливою кандидатурою на місце в переговорах називали екс-президента Віктора Ющенка.

Нагадаємо, 2 жовтня екс-президент України Леонід Кучма, який представляв Україну в ТКГ, завершив свою участь у Мінському процесі. Кучма раніше заявляв, що вийде зі складу Тристоронньої контактної групи, коли досягне "критичного" віку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram