ГоловнаПолітика

Парламент цього тижня розгляне питання про депутатську недоторканність і бюджет

У тижневий план планують включити питання кібербезпеки.

Парламент цього тижня розгляне питання про депутатську недоторканність і бюджет
Фото: Lb.ua

Верховна Рада цього тижня розгляне питання про зняття депутатської недоторканності і бюджет на 2019 рік. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент LB.ua.

"Передусім ми повинні розглянути питання позбавлення депутатської недоторканності. Минулого тижня комітет з питань регламенту прийняв рішення про направлення на розгляд залу питань про зняття недоторканності з депутатів Вілкула і Колєснікова. Згідно з регламентом, щонайпізніше через 7 днів Верховна Рада повинна розглянути ці питання на пленарному засіданні. Сьогодні в нас фактично крайній термін для розгляду цих питань. Я пропоную, щоб ми відразу почали роботу з цих двох питань про зняття депутатської недоторканності", - заявив Парубій.

За словами спікера, у вівторок депутати також розглянуть блок питань екологічної політики.

На середу заплановано традиційний блок питань ратифікацій.

"У четвер заплановано прийняття бюджетної декларації, яку ми повинні прийняти за регламентом щонайпізніше 20 числа... Тому пропонується, щоб у четвер ключовим питанням було прийняття бюджетної резолюції", - додав Парубій.

Голова парламенту також закликав прийняти законопроект про виділення коштів з бюджету для кібербезпеки напередодні виборів.

"Немає сумніву, що Російська Федерація буде робити спроби втручання у виборчий процес. Тому я думаю, що всі підтримають цей законопроект", - вважає спікер.

Нагадаємо, на минулому пленарному тижні Верховна Рада не дозволила Національному антикорупційному бюро проводити слідчі дії щодо нардепа Сергія Дунаєва, якому закидають декларування недостовірних даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram