ГоловнаПолітика

Порошенко порівняв Кремль з Кощієм через реакцію на автокефалію

"Кощій точно знає, де та голка, в якому яйці, у якій скриньці та під яким дубом".

Порошенко порівняв Кремль з Кощієм через реакцію на автокефалію
Фото: Прямий

Президент Петро Порошенко заявив, що питання української автокефальної церкви - це питання української державності та всесвітньої геополітики.

Про це він сказав перед подячною молитвою за автокефалію.

"Якщо це не так, то поясніть, чому рішення Вселенського патріарха позавчора обговорювалося на Раді безпеки Російської Федерації під головуванням Путіна? Чи не тому, що в житті, як у тій російській казці: Кощій точно знає, де та голка, в якому яйці, у якій скриньці та під яким дубом", - заявив він.

У казках смерть Кощія Безсмертного була захована в декількох вкладених один в одного чарівних тваринах і предметах: скриня зарита під дубом на острові посеред океану, в скрині - заєць, в зайці - качка, в качці - яйце, в яйці - голка, смерть Кощія.

Президент вважає, що реакція Кремля на процес надання Україні автокефалії свідчить, що "ми з вами на правильному шляху".

"Автокефалія - це частина нашої державної проєвропейської і проукраїнської стратегії, яку ми послідовно втілюємо в життя останні чотири роки. І продовжуватимемо далі. І ніхто не зупинить український народ, і ні у кого ми не будемо просити дозволу. Вирішувати повинна Україна, її народ, який бореться за волю, свободу, майбутнє", - заявив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram