ГоловнаПолітика

Нацрада призначила "112 Україна" позапланову перевірку

На редакційну політику каналу почали надходити скарги.

Нацрада призначила "112 Україна" позапланову перевірку
Фото: tv.112.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "ТРК 112-ТВ" (телеканал "112 Україна") в зв'язку з численними скаргами на порушення правил поширення інформації, журналістських стандартів, використання мови ненависті і ворожнечі, а також поширення російської пропаганди.

Про це йдеться на сайті Нацради.

Однією із заявників виступила народний депутат від БПП Тетяна Ричкова.

Перевірка мовника буде стосуватися відповідності його програм ч.1 ст.28 закону України "Про інформацію" та ч.2 ст.6 закону "Про телебачення і радіомовлення".

Нагадаємо, що напередодні була призначена перевірка ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsOne).

Обидва телеканали пов'язані з Віктором Медведчуком. "112 Україна" в квітні 2018 року придбав німець Едуард Катц, після чого на каналі з'явилися люди Медведчука, а власником NewsOne в жовтні 2018 року став народний депутат Тарас Козак з оточення Медведчука.

4 жовтня 2018 року Верховна Рада запропонувала Раді національної безпеки і оборони ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" (ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "ТРК 112-ТВ", ТОВ  "лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ") і NewsOne (ТОВ "Новини 24 години").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram