ГоловнаПолітика

Прокуратура попросила для кримського депутата Ганиша 12 років в'язниці

Вирок, за прогнозами адвоката, буде оголошено в листопаді.

Прокуратура попросила для кримського депутата Ганиша 12 років в'язниці
Василий Ганыш
Фото: feodosea.com

Прокуратура попросила Дніпровський районний суд Києва засудити колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, якого звинувачують в державній зраді, до 12 років позбавлення волі.

Про це агентству "Українські новини" розповів адвокат підсудного Андрій Руденко.

"Сьогодні в дебатах виступив прокурор. Він попросив суд засудити Ганиша до 12 років позбавлення волі без конфіскації майна", - повідомив він.

Виступ в дебатах сторони захисту відбудеться 25 жовтня, а вирок, за прогнозами адвоката, буде оголошено вже в листопаді.

Нагадаємо, Василя Ганиша затримали 28 квітня 2015 року при виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Прокуратура АРК звинуватила екс-депутата в тому, що він сприяв підривній діяльності Росії на території Криму і тим самим скоїв держзраду. Кримський політик назвав звинувачення необґрунтованими, і заявив, що він був єдиним депутатом, який проголосував проти проведення "референдуму" про приєднання Криму до Росії.

Суд у справі Ганиша почався в серпні 2015 року. У лютому 2017 року, коли до винесення вироку залишалося кілька засідань, Вища рада правосуддя відсторонила голову суддівської колегії Олександра Федюка. Було обрано нового головуючого у справі, і суд над Ганишем почався заново.

27 липня 2018 року суд зняв з Ганиша частину звинувачень. Спочатку було три епізоди: голосування за проведення "референдуму", голосування за конституцію Криму та участь у виборах місцевого самоврядування. Суд зняв, погодившись зі стороною захисту, що він дійсно голосував проти референдуму.

З січня 2016 року Василь Ганиш перебуває під домашнім арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram