ГоловнаПолітика

Екс-директора "Укрвакцини" судитимуть за розтрату 1,5 млн держкоштів

Прокурор також пред'явив Макаренкові позов про стягнення завданих збитків.

Екс-директора "Укрвакцини" судитимуть за розтрату 1,5 млн держкоштів
Фото: trud-ost.ru

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора державного підприємства "Укрвакцина" Андрія Макаренка, якого підозрюють у розтраті 1,5 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури в Фейсбуці.

Як повідомляли, упродовж 2012-2013 років Макаренко, перебуваючи на вказаній посаді, вчинив розтрату коштів держпідприємства на загальну суму понад 1,5 млн гривень, перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг з охоронного супроводу вантажів під час перевезення медпрепаратів на території України.

Слідство з'ясувало, що ці приватні підприємства не мали необхідних матеріальних і трудових ресурсів для такої діяльності.

Прокуратура направила обвинувальний акт стосовно колишнього чиновника за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 КК до Печерського райсуду столиці для розгляду по суті.

Крім того, прокурор пред'явив цивільний позов про стягнення з Макаренка завданих збитків.

Нагадаємо, в квітні Шевченківський райсуд Києва відправив Макаренка під нічний домашній арешт.

ДП "Укрвакцина" МОЗ - логістична компанія, що надає послуги з транспортування, зберігання, митного оформлення ліків. З 2016-го розмитнення, транспортування і зберігання імпортних ліків були віддані ЮНІСЕФ, ПРООН та Crown Agents. Зараз "Укрвакцина" займається доставкою гуманітарної допомоги і транспортуванням ліків у межах країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram