ГоловнаПолітика

Адвокат Вілкула: Генпрокуратура погрожує відкрити проти мене кримінальне провадження

"Навіть за часів Кузьміна такого цинізму не було".

Адвокат Вілкула: Генпрокуратура погрожує відкрити проти мене кримінальне провадження
Фото: Макс Левин

Адвокат народного депутата Олександра Вілкула Олексій Баганець заявив, що Генеральна прокуратура розгорнула проти нього інформаційну кампанію і погрожує порушити кримінальну справу. Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Я вважаю, що проти мене запустили організовану кампанію, і допускаю, що вона походить з вул. Різницької (адреса офісу Генпрокуратури - ред.). Як підтвердження - публікації в інтернеті помічника Юрія Віталійовича (Олександра Черевка - ред.) про мене. Додатковим підтвердженням саме цієї версії є і повідомлення про погрози Луценка зареєструвати проти мене кримінальне провадження. У це мені не дуже віриться, у кожнім разі не хочеться вірити, але допускаю і такий поворот. Я до всього готовий і скажу неприємну річ: навіть за часів Кузьміна такого цинізму не було. Я ніколи не був прихильником Партії регіонів. Вони порушували закони, підробляли справи, зокрема Юрія Луценка та Юлії Тимошенко. Але ніхто тоді не запускав інформаційну кампанію проти мене, не погрожував, вибачте, «набити морду» або порушити кримінальну справу", - розповів Баганець.

При цьому він зазначив, що кроки Луценка на посаді генпрокурора його здивували.

"Я знаю добре Юрія Віталійовича. Принаймні думав, що знаю - до моменту його призначення на цю високу посаду. Я ніколи не подумав би, що він буде робити такі кроки на цій посаді. Мабуть, просто вірив, що він - переживши свавілля з боку правоохоронних органів за часів Януковича, порушення прав і взявши собі на пам'ять кухоль з тюремної камери у свій кабінет - ніколи не повторить дій попередників. Але, очевидно, помилився", - додав адвокат.

При цьому Баганець не шкодує, що 2012 року був захисником Юрія Луценка.

"Я переконаний, що робив добру справу - захищав невинну людину, що підтверджує і виграний нами на користь Луценка позов у Європейському суді", - резюмував Баганець.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю "Олексій Баганець: Луценко діє як політик - працює заради піару"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram