ГоловнаПолітика

МВС має намір жорстко реагувати на прояви релігійної ворожнечі, - Аваков

Міністр закликав не допускати провокацій і спекуляцій.

МВС має намір жорстко реагувати на прояви релігійної ворожнечі, - Аваков
Фото: Влад Мусиенко

Міністерство внутрішніх справ має намір жорстко протидіяти релігійній ворожнечі й екстремізму після отримання томосу про автокефалію Української православної церкви. Про це сьогодні заявила прес-служба відомства.

"Закликаю не допускати провокацій і спекуляцій. МВС забезпечить безпеку і правопорядок. Якщо виникне необхідність протидіяти екстремізму та релігійній ворожнечі, будемо діяти жорстко. Нехай це не стане несподіванкою для всіх "гарячих голів"", - цитує прес-служба заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

У зв'язку з початком процесу надання автокефалії Українській православній церкві МВС наголошує на неприпустимості актів свавілля і екстремізму на ґрунті релігійної ворожнечі або нетерпимості, закликає політичних і громадських діячів утриматися від провокацій і спроб дестабілізувати ситуацію в країні.

Нагадаємо, вчора Вселенський Константинопольський патріархат скасував видане в 1686 році в синодальному листі юридичне зобов'язання, яке надало Московському патріарху право призначати Київського митрополита. Президент Петро Порошенко трактує це рішення синоду Вселенського патріархату як фактичне надання автокефалії українській церкві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram