ГоловнаПолітика

Надання Томосу остаточно підкреслить, що Путін втратив Україну, - Волкер

Спецпредставник Держдепу США сподівається, що перехід до автокефалії відбудеться без насильства.

Надання Томосу остаточно підкреслить, що Путін втратив Україну, - Волкер
Фото: 24 tv

Відокремлення Української православної церкви від РПЦ підкреслить той факт, що в політичному сенсі Володимир Путін втратив Україну. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє EU Observer.

"Сподіваюся, не буде жодних протестів і жодного насильства в Україні після рішення про автокефалію. Це було б трагедією", - сказав американський дипломат.

Волкер також додав, що військова агресія Росії вилилася в те, що Україна, яка колись була до неї лояльною, стала більш прозахідною країною.

"Російські лідери відштовхують український народ від історичних відносин з Росією", - сказав представник Держдепу сьогодні в Брюсселі.

"Україна сьогодні більш об'єднана, більш націоналістична і орієнтована на Європу, НАТО і захід, ніж будь-коли раніше. І це прямий наслідок російського вторгнення в Україну і вбивства українців", - сказав Волкер.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні Синоду було ухвалено рішення надати українській помісній церкві Томос про автокефалію після того, як архієреї трьох українських православних церков проведуть об'єднавчий собор і оберуть єдиного патріарха.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram