ГоловнаПолітика

Порошенко доручив домовитися про створення трастового фонду НАТО для надійного зберігання боєприпасів

В Україні немає жодного сучасного складу, який би повністю відповідав стандартам Альянсу.

Порошенко доручив домовитися про створення трастового фонду НАТО для надійного зберігання боєприпасів
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Климкіну і міністру оборони Степану Полтораку терміново завершити переговори про створення трастового фонду НАТО для ефективної експлуатації та сучасної охорони об'єктів зберігання боєприпасів.

Про це повідомляється на сайті президента.

Порошенко наголосив, що на сьогодні в Україні немає жодного сучасного складу, який би повністю відповідав стандартам НАТО. При цьому він висловив надію, що найближчим часом відповідні програми будуть реалізовані.

"Доручаю міністру оборони, міністру закордонних справ терміново завершити переговори з НАТО з створення і реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечує безпечну експлуатацію і ефективну сучасну охорону об'єктів зберігання боєприпасів", - сказав Порошенко.

"Я б дуже просив, щоб ми забезпечили фінансування в повному обсязі за програмою захисту складів зберігання боєприпасів. Так, цього недостатньо, але ми можемо в цьому році виконати в повному обсязі кожне фінансування - і щодо забезпечення периметра, і з будівництву сховищ, і з перевезення боєприпасів", - звернувся Порошенко до секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Порошенко також повідомив, що збирається особисто відвідати один з об'єктів будівництва сховищ і перевірити як ведуться роботи. За його словами, ця поїздка планувалася заздалегідь і не пов'язана з надзвичайною ситуацією на військовому складі під Ічнею в Чернігівській області.

"І бажано, щоб мені доповіли, де хоч одна копійка затримується з фінансування, де хоч один підрядник зриває терміни, де хоч до когось є якісь претензії щодо якості. Темпи, які є зараз, є вкрай незадовільними", - наголосив Президент.

Порошенко додав, що, при нинішніх темпах фінансування переобладнання арсеналів триватиме понад 12 років.

"У нас не залишиться арсеналу з урахуванням диверсійної активності країни-агресора", - наголосив президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram