ГоловнаПолітика

НАЗК знайшло в Новинського чотири незадекларовані компанії

Виявлено ознаки порушень на суму понад 8,6 млн гривень.

НАЗК знайшло в Новинського чотири незадекларовані компанії
Фото: Макс Требухов

Національне агентство з протидії корупції виявило факти декларування недостовірної інформації нардепом від Опозиційного блоку Вадимом Новинським.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Встановлено, що Новинський не вказав у декларації за 2015 і 2016 роки інформацію про вартість належних йому акцій чотирьох компаній і частин двох приміщень, якими він користується.

"У кожній декларації відомості відрізняються від достовірних на суму понад 8,6 млн гривень. Відповідні обґрунтовані висновки направлено в Національне антикорупційне бюро", - йдеться в повідомленні.

У НАЗК також заявили, що затвердження обґрунтованого висновку та скерування його спеціально уповноваженому суб'єкту у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Нагадаємо, в жовтні Новинський очолив всеукраїнський рух "Партія миру".

Новинський - один з найбагатших людей України, йому належить "Смарт-холдинг", який об'єднує цілу низку підприємств. Серед активів Новинського є велика частка в "Метінвесті" і агрохолдингу HarvEast, нафтогазова компанія Regal Petroleum, Херсонський суднобудівний завод, Чорноморський суднобудівний завод.

Екс-президент Віктор Янукович надав Новинському громадянство України в травні 2012 року, напередодні дня народження російського бізнесмена. Указ містив формулювання - "за видатні заслуги перед Україною". У серпні цього року Генпрокуратура почала перевірку законності надання громадянства Новинському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram