ГоловнаПолітика

Полторак: на облаштування всіх арсеналів із нинішнім фінансуванням потрібно 15 років

"Навіть якщо ми будемо по 500 мільйонів, на будівництво всіх арсеналів і баз потрібно 15 років".

Полторак: на облаштування всіх арсеналів із нинішнім фінансуванням потрібно 15 років
Фото: Владислав Мусиенко

Міністерство оборони вважає, що на облаштування всіх арсеналів з нинішнім обсягом фінансування знадобиться 15 років.

Про це повідомив на засіданні уряду міністр Степан Полторак.

За його словами, в останні два роки Міноборони почало отримувати на сховища по 500 млн гривень, раніше було лише по 10-20 млн гривень. Але міністр заявив, що навіть цього фінансування не вистачає.

"Навіть якщо ми будемо виділяти на рік по 500 мільйонів, на будівництво всіх арсеналів і баз потрібно 15 років. Це якщо ідеально працюватимуть забудовники, а тут є проблеми", - сказав він.

Полторак нагадав, що після інцидентів з пожежами на військових арсеналах у Балаклії і Калинівці Міністерство оборони розпочало будівництво нових заглиблених (обсипних) сховищ для озброєння і боєприпасів.

"Ми визначили три основні арсенали: Святоха, Калинівка, Богданівка. Ми на Святосі почали будівництво залізобетонних сховищ, і там вже чотири майже готові. Розпочато будівництво на Калинівці і Богданівці. Цього року ми плануємо побудувати 15 таких сховищ", - заявив він.

Нагадаємо, що вночі 8 жовтня 2018 року почалися вибухи на 6-му арсеналі в Ічні (Чернігівська області), де зберігають майже 70 тисяч тонн боєприпасів. Полторак заявив, що надзвичайну подію влаштували диверсанти.

У березні 2017 року на військовому арсеналі в Балаклії сталася пожежа, а потім почали вибухати боєприпаси. На складі зберігали 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони, пожежа знищила 70% з них.

У вересні 2017 року пожежа й вибухи сталися на складах військової частини в Калинівці Вінницької області. У результаті НП евакуювали близько 30 тисяч осіб. Також закрили повітряний простір в радіусі 50 км від зони займання, від поверхні до необмеженої висоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram