ГоловнаПолітика

Поліція затримала в Києві шахрая, якого три роки шукала Великобританія

Чоловіка заочно засуджено до 8 років позбавлення волі.

Поліція затримала в Києві шахрая, якого три роки шукала Великобританія
Фото: npu.gov.ua

Департамент карного розшуку Національної поліції 8 жовтня затримав у Києві громадянина Великобританії, якого 2015 року на батьківщині засудили за шахрайство.

Про це повідомила прес-служба поліції.

56-річний чоловік здійснював шахрайські дії на території Великобританії. Загальна сума завданих ним збитків склала понад 75 тисяч фунтів стерлінгів. У березні 2015 року англійський суд заочно засудив його до 8 років позбавлення волі, а в березні 2018 року чоловіка оголосили в міжнародний розшук.

У серпні 2016 року британська влада звернулася по допомогу до української поліції. Вона повідомила, що засуджений, імовірно, перебуває на території України.

Як виявилося, чоловік переїхав до Києва ще 2014 року і разом з дружиною-українкою мешкав в орендованих квартирах, часто міняючи адреси. Він не контактував із сусідами і рідко виходив з приміщення.

Незважаючи на це, поліцейським вдалося встановити місце проживання британця, і 8 жовтня відбулося затримання.

Україна розглядає можливість екстрадиції громадянина Великобританії.

Нагадаємо, в серпні минулого року під Києвом СБУ затримала двох французів, яких розшукували на батьківщині за крадіжку 200 млн євро. Їхніх імен не повідомляли, але французькі ЗМІ ідентифікували затриманих як афериста Жильбера Шиклі і його спільника Антоні Лазаревича.

У листопаді 2017-го їх екстрадували у Францію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram