ГоловнаПолітика

Денісова попросила Москалькову дати офіційну інформацію про стан Сенцова

За п'ять діб Росія не змогла однозначно ні підтвердити припинення голодування, ні спростувати цю інформацію.

Денісова попросила Москалькову дати офіційну інформацію про стан Сенцова
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить російського уповноваженого Тетяну Москалькову надати офіційну інформацію про голодування і самопочуття засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це Денісова написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Вимагаю від Тетяни Москалькової надати офіційну інформацію щодо голодування і самопочуття Олега Сенцова з підтвердженням відповідними документами", - написала вона.

Денісова підкреслила, що російська сторона вже п'ятий день не може підтвердити остаточно або спростувати інформацію про припинення Сенцовим голодування. Також омбудсмен опублікувала фотокопію листа до російської колеги.

Нагадаємо, 5 жовтня Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії заявила про припинення голодування Олегом Сенцовим. Представник ФСВП Валерій Максименко в інтерв'ю російським ЗМІ повідомив, що українець фактично відразу перейшов на звичайне харчування - каші і куряче м'ясо. У той самий час омбудсмен Ямало-Ненецького округу РФ Анатолій Сак заявив, що Сенцов голодування не припиняв. Доказів слів тієї чи іншої сторони на цей момент немає.

5 жовтня Сенцов опублікував лист, в якому написав, що його змусили завершити голодування, погрожуючи примусовим годуванням. Режисер написав, що подасть заяву про припинення голодування 6 жовтня, але офіційного підтвердження цього також не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram