ГоловнаПолітика

На складах в Ічні були системи захисту від безпілотників, але їх тримали в коробках, - депутат

"Взагалі у нас в армії відсутній контроль виконання наказів".

На складах в Ічні були системи захисту від безпілотників, але їх тримали в коробках, - депутат
Ігор Луценко в кулуарах ВР
Фото: www.facenews.ua

Близько року тому Міністерство оборони закупило новітні системи захисту від безпілотників для складів з боєприпасами в Ічні (Чернігівська область), але їх так і не розпакували.

Про це в коментарі LB.ua сказав народний депутат Ігор Луценко.

"Система, яка була там закуплена - аналог системи «Нота». Це наша спеціальна чудова розробка. Причому варто відзначити, що зазвичай важко просунути інновації в армію. А тут відносно швидко де-факто її поставили на озброєння. Але в Ічні з ящиків її не витягнути, не запустили. Незважаючи на те, що був наказ це зробити", - сказав Луценко.

За словами Луценка, Генеральний штаб начебто давав команду розпакувати і встановити систему захисту від безпілотників, але чомусь наказ не було виконано. Депутат зазначив, що причини невиконання наказу потрібно розслідувати.

"Взагалі у нас в армії відсутній контроль виконання наказів. Тому що на догоду нашим реформаторам у військової прокуратури забрали функцію контролю (нагляду за законністю). Тепер ми пожинаємо плоди цього, тому що ніхто не стежить за законністю", - додав Луценко.

Водночас голова прес-служби Генерального штабу Богдан Сеник заявив у коментарі LB.ua, що такої інформації в нього немає.

"Те, що пишуть депутати в тому числі ... Ну, їм видніше. У багатьох із них є допуски до державної таємниці, до інших питань. У мене такої інформації немає. Водночас ви можете зробити відповідний запит, ми звернемося в озброєння ЗСУ і Центральне управління безпеки. Відповідно, ви отримаєте комплексні відповіді", - сказав він.

Нагадаємо, що близько 03:30 9 жовтня на 6-му арсеналі (військова частина А-1479) біля Ічні Чернігівської області почали вибухати боєприпаси. За даними Генерального штабу, йдеться швидше за все про підрив, оскільки вибухи почалися в різних місцях. Водночас командування Збройних сил повідомило, що перед пожежею в Ічні безпілотників не помічали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram