ГоловнаПолітика

Комітет Ради попереджав про небезпеку на арсеналі в Ічні

На останньому засіданні було затверджено звіт про ситуацію на чотирьох найбільш вразливих складах боєприпасів.

Комітет Ради попереджав про небезпеку на арсеналі в Ічні
Иван Винник
Фото: Макс Требухов

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони попереджав про небезпеку на арсеналі в Ічні Чернігівської області.

Про це в коментарі LB.ua заявив секретар Комітету ВР, народний депутат фракції БПП Іван Вінник.

"Наш Комітет на останньому засіданні затвердив звіт про ситуацію на чотирьох найбільш вразливих складах боєприпасів в Україні. Наші депутати провели ревізію, особисто були на цих чотирьох арсеналах. Йдеться про 47-й арсенал командування Сухопутних військ (Хмельницька обл., с. Цвітоха, в/ч А-1358). Другий - це власне 6-й арсенал (Чернігівська область, м. Ічня, в/ч А1479), він був визнаний членами Комітету найвразливішим. Стан цього арсеналу був просто жахливим", - сказав він.

За його словами, у звіті також звертається увага на вразливість ще двох арсеналів: 222-га центральна артилерійська база боєприпасів (Черкаська обл., с. Розсішки, в/ч А-1588) і 1322-га артилерійська база боєприпасів (Житомирська обл., с. Ушомир, в/ч А-1796).

Винник зазначив, що на цей момент Комітет не ухвалював рішення про засідання щодо ситуації в Ічні.

"Це повноваження голови Комітету або 2/3 від складу", - додав він.

Депутат нагадав, що ще рік тому Комітет "дав чіткі рекомендації щодо вибухів у Калинівці, але більшість із них так і не були виконані в повному обсязі", - додав він.

Нагадаємо, близько 3:30 у вівторок, 9 жовтня, на арсеналі Міністерства оборони біля Ічні вибухнули боєприпаси. У 20-кілометровій зоні навколо складу з 4:22 закрито повітряне сполучення. Також припинено рух залізничного та автомобільного транспорту. Проводиться евакуація людей.

У Генштабі підозрюють диверсію і повідомляють, що склад боєприпасів підірвали в чотирьох різних місцях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram