ГоловнаПолітика

Порошенко: Захід допоможе Україні захистити вибори від російських хакерів

"Росія збирається активно втручатися у виборчу кампанію, щоб зірвати вибори".

Порошенко: Захід допоможе Україні захистити вибори від російських хакерів
Фото: пресс-служба президента

Україна домовилася з іноземними партнерами про співробітництво у сфері кібербезпеки з метою захисту результатів виборів у 2019-2020 роках.

Про це сказав президент Петро Порошенко на зустрічі з членами Центральної виборчої комісії.

"Ми вже зараз бачимо і з інформації наших спеціальних органів, і від наших партнерів, що Росія збирається активно втручатися у виборчу кампанію, щоб зірвати вибори: через системи дезінформації, системи фальсифікації виборчого процесу, системи хакерських кібератак... Хочу вас проінформувати, що досягнуто деяких домовленостей з нашими партнерами про співпрацю в кібербезпеці. Я звертався до наших партнерів, і ми домовилися, що в кіберзахисті ми починаємо активну співпрацю. Тому висловив тверду надію, що результати виборів будуть надійно захищені", - заявив голова держави.

Нагадаємо, 22 травня 2014 року, напередодні виборів Президента України, інформаційні ресурси ЦВК зазнали хакерської атаки. Служба безпеки України заявила, що вони намагалися закинути комп'ютерний вірус, який 25 травня, в день виборів, мав знищити всю базу даних на сервері ЦВК.

Весною 2019 року в Україні будуть обирати президента, восени - новий склад парламенту. У 2020 році відбудуться вибори місцевих органів влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram