ГоловнаПолітика

Клих написав Сенцову листа: Ми всі тобі вдячні

Лист не встигли передати Олегу до того, як він припинив голодування.

Клих написав Сенцову листа: Ми всі тобі вдячні
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Український політв'язень в Росії Станіслав Клих написав листа іншому українському ув'язненому, режисерові Олегу Сенцову, в якому подякував, що через його голодування проблемі українських політв'язнів стали приділяти більше уваги. Текст листа на своїй сторінці в Facebook опублікувала правозахисниця Марія Томак.

За її словами, цей лист вона отримала від матері Клиха Тамари Клих, яка відвідувала свого сина в Росії.

"Воно не встигло потрапити в руки Олега до того, як він припинив голодування, але, сподіваюся, потрапить після.  Як моральна підтримка", - написала Томак.

У листі Клих просить Сенцова припинити голодування і дякує за те, що після її початку проблемі українських політв'язнів стали приділяти більше уваги.

"Якщо у тебе дуже погане здоров'я, я б просив тебе припинити голодування. Смерті ми не потрібні, ти потрібен своїй мамі і дітям. Я тебе не засуджу, якщо ти припиниш голодування, але, щонайменше, розумію, що все це дістало, особливо обіцянки якнайшвидшого звільнення в листах, я такі листи теж отримую і це так само дратує, як і тебе, але потрібно розуміти, що люди, які з усього світу пишуть листи, бажають нам добра", - написав у листі Клих.

5 жовтня Сенцов у відкритому листі заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram