ГоловнаПолітика

"Схуд, постарів, але тримається", - дружина і донька Сущенка розповіли про його стан

Рідні відвідали незаконно засудженого журналіста перед етапуванням до колонії.

"Схуд, постарів, але тримається", - дружина і донька Сущенка розповіли про його стан
Роман Сущенко
Фото: Укринформ

Дружина і донька незаконно засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка розповіли про його стан.

"Він схуд, він постарів, але він тримається", - заявила на прес-конференції в Києві дружина політв'язня Анжела Сущенко, передає УНІАН.

"Незважаючи на те, що він постарів, здав сильно, може, як 49-річний чоловік, але все ж, мені здається, він залишається таким самим міцним, як і першого дня, коли я його побачив", - зауважив громадський захисник політв'язня Марк Фейгін.

Донька журналіста Юлія Сущенко повідомила, що її батька утримують у двомісній камері розміром два на два з невеликим віконцем.

"Він перебуває там із сусідом. Сусіди періодично змінюються... Крім сусіда, батько не може спілкуватися ні з ким з інших ув'язнених", - сказала вона.

"Там маленьке приміщення і якийсь стіл, ліжко, туалет і так далі... На вулицю випускають всього на годину. Попередні сусіди курили просто в цій камері, мій батько не курить. Тому, очевидно, що це також впливало на його здоров'я", - додала донька.

Також Юлія Сущенко зазначила, що її батькові дозволяють ходити в душ раз на тиждень.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на ухвалений вирок була подана 5 червня.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт суду про 12 років ув'язнення, тобто відхилив апеляцію захисту в повному обсязі.

Етапування із СІЗО "Лефортово", де його тримали два роки, у колонію може відбутися будь-якого дня, починаючи з наступного понеділка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram