ГоловнаПолітика

Кучма сказав, кого бачить своїм наступником у Контактній групі

"Зі мною завжди був радник президента Руслан Демченко, професіонал, дипломат зі стажем".

Кучма сказав, кого бачить своїм наступником у Контактній групі
Леонид Кучма
Фото: yes-ukraine.org

Другий президент України Леонід Кучма заявив, що представником України в Тристоронній контактній групі замість нього може стати радник президента України, колишній перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Питання про наступника буде вирішувати президент, це його ... Я вже свою думку висловлював, що зі мною завжди був радник президента Руслан Демченко, він професіонал, дипломат зі стажем, був ще першим заступником міністра закордонних справ, і послом був. Але я ще раз кажу - це мої думки", - сказав Кучма журналістам у п'ятницю в Чернігові, відповідаючи на запитання про те, кого він бачить своїм наступником.

Він також висловив упевненість, що робота ТКГ продовжиться, незважаючи на його відставку.

"Тристороння контактна група працюватиме. Нічого падати з неба не буде і заважати особливо не буде. Головне, щоб результати ми отримували, але ... надії мало".

Руслан Демченко, український дипломат, народився 15 липня 1965 року в Києві. У 1989-му закінчив Київський державний університет ім. Т. Шевченка, фахівець з міжнародних відносин, референт-перекладач англійської. Володіє іноземними мовами: російською та англійською.

З 1990 року працює в структурі Міністерства закордонних справ. Був генеральним консулом у Стамбулі, послом у Сербії і Чорногорії. Керував службою протоколу й офісу президента в Секретаріаті президента Ющенка.

У 2010-2014 роках був першим заступником міністра закордонних справ, а з 23 лютого 2014-го по 27 лютого 2014 року Руслан Демченко працював на посаді виконувача обов'язків міністра закордонних справ України.

З вересня 2014 року є радником президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram