ГоловнаПолітика

Суд дозволив військовій прокуратурі вести заочне розслідування стосовно екс-міністра Клименка

Найближчим часом обвинувальний акт буде направлено до суду.

Суд дозволив військовій прокуратурі вести заочне розслідування стосовно екс-міністра Клименка
Фото: Корреспондент

Печерський районний суд Києва дав дозвіл Головній військовій прокуратурі вести заочне розслідування стосовно колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це повідомив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос у Фейсбуці.

За його словами, суд три місяці слухав аргументи прокурорів і захисту і 5 жовтня задовольнив клопотання.

Матіос зазначив, що Клименко є підозрюваним у справі проти 52 колишніх співробітників податкових органів, яких підозрюють у завданні державі 100 млрд гривень збитків.

"Залишилося пройти процедуру заочного досудового розслідування і заочного судового розгляду стосовно втікачів, які перебувають у "добровільному російському вигнанні". Перший - підозрюваний Клименко. Прокурор звернувся до суду з клопотанням (про заочне розслідування) на початку липня", - зазначив Матіос.

Підозрюваного Клименка в процесі представляли п'ятеро адвокатів. Окрім того, суд залучав чотирьох адвокатів для надання безоплатної правової допомоги в зв'язку з тим, що захисники екс-міністра систематично не з'являлися на засідання.

Найближчим часом обвинувальний акт проти Клименка буде передано до суду.

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Нагадаємо, в травні минулого року правоохоронці провели в 15 областях України операцію стосовно колишніх керівників регіональних підрозділів податкової. Було затримано 23 колишніх податківця. Їм інкримінують участь у схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюють на суму 96 млрд гривень.

Слідство отримало від затриманих покази проти Клименка і йому було оголошено про підозру у справі про "податкові майданчики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram