ГоловнаПолітика

Сущенко написав листа співвітчизникам перед етапом до колонії

"Низький уклін вам! До зустрічі в Києві".

Незаконно засуджений у Росії український журналіст Роман Сущенко передав звернення колегам, друзям і співвітчизникам перед етапом до колонії.

Звернення оприлюднив адвокат Марк Фейгін.

"Пролетіли два роки ув'язнення. Я вам дуже вдячний за вашу солідарність, допомогу, підтримку і участь", - написав Сущенко.

За його словами, "жодного разу, ні на мить не сумнівався в щирості і палкості таких колективних дій. Сподіваюся, що ви і надалі продовжите підтримувати мене, мою сім'ю і справедливість".

Сущенко написав, що вірить "в щасливе вирішення ситуації, в якій опинився". Журналіст зазначив, що "постійно відчував підтримку української влади, нашої держави, уряду, Президента, громадської спільноти і просто людей. Низький уклін вам! До зустрічі в Києві".

Звернення датовано 3 жовтня 2018 року.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на прийнятий вирок була подана 5 червня.

12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт суду про 12 років ув'язнення, тобто відхилив апеляцію захисту в повному обсязі.

Сущенко до кінця цього тижня повинен отримати побачення з родиною. Етапування із СІЗО "Лефортово", де його тримали два роки, в колонію можливе в будь-який день, починаючи з наступного понеділка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram