ГоловнаПолітика

"Нацкорпус" прийшов в АРМА через "вертолітний майданчик Януковича" (оновлено)

Вибрати керівника активами КВЦ "Парковий" не вдалося.

Представники партії "Національний корпус" у четвер, 4 жовтня, прийшли до будівлі Національного агентства України з повернення корупційних активів (АРМА) через виставковий центр "Парковий" у центрі Києва, більш відомий як вертолітний майданчик Януковича.

Про це стало відомо LB.ua.

Фото: LB.ua

У АРМА сьогодні має відбутися засідання тендерного комітету, на порядку денному якого - обрання управителя і передача йому нерухомого майна "Паркового".

У "Нацкорпусі" вважають, що АРМА намагається передати майно "сумнівним фірмам" - КП "Центр організації дорожнього руху" та ТОВ "Анте медіам".

Минулого року "Нацкорпус" на певний час "брав під контроль" вертолітний майданчик з вимогою повернути його в державну власність.

Оновлення. Тендерному комітету не вдалося вибрати керівника активами КВЦ "Парковий" в зв'язку з тим, що учасники конкурсу не змогли підтвердити наявність необхідної матеріально-технічної бази та обладнання, працівників відповідної кваліфікації, досвіду управління подібними активами і бездоганної ділової репутації. Про це повідомляє прес-служба АРМА в Фейсбуці.

Нагадаємо, вертолітний майданчик у Києві відкрили 6 червня 2012 року, він розташований за кількасот метрів від Верховної Ради. Його повинен був використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не здійснив жодного польоту.

Улітку 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що об'єкт будували на гроші від незаконного відшкодування ПДВ.

Кримінальне провадження про будівництво вертолітного майданчика розслідують за сімома статтями Кримінального кодексу: ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 5 ст. 298 (пошкодження об'єктів культурної спадщини), ст. 356 (самоуправство), ч. 1 ст. 358 (підробка документів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями посадовими особами юрособи приватного права), ч. 3 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги).

Одним із підозрюваних у рамках цієї справи є колишній мер Києва Леонід Черновецький.

Майно "Паркового" арештовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram