ГоловнаПолітика

Комітет розгляне подання на Вілкула і Колєснікова 8 жовтня

Вілкул вважає справу сфабрикованою.

Комітет розгляне подання на Вілкула і Колєснікова 8 жовтня
Фото: Макс Требухов

Регламентний комітет Верховної Ради прийняв рішення в понеділок, 8 жовтня, розглянути подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Про це на своїй сторінці в фейсбуці написав сам Олександр Вілкул.

При цьому подання Генпрокуратури співголова "Опозиційного блоку" вважає сфабрикованими.

"За останні 5 років влада під мікроскопом перевірила кожен мій підпис, декларацію та життя членів моєї сім'ї. Не знайдено взагалі нічого, що дало б можливість почати проти мене кримінальне переслідування і тим самим обмежити мою політичну діяльність. Але за півроку до президентських виборів влада, зачищаючи політичне поле, вирішує піти на відверту фальсифікацію, знаходить якийсь мій підпис восьмирічної давності, і на цій підставі намагається сфабрикувати проти мене справу", - писав Вілкул.

За його словами, "адвокати, ознайомившись із текстом подання ГПУ, були шоковані".

"Вони самі мають досвід роботи в правоохоронній системі, в тому числі і в ГПУ, але такого свавілля, такої грубої фальсифікації вони ще не бачили, - стверджує Вілкул. - У такій ситуації може вже йтися про злочини та зловживання посадових осіб-фальсифікаторів".

Він зазначив, що має намір доводити на засіданні комітету "цілковиту безглуздість звинувачень" з боку ГПУ: "Випереджаючи всі можливі запити з приводу коментарів, відразу скажу - на комітеті я буду доводити цілковиту безглуздість звинувачень проти мене з боку ГПУ і продемонструю яким чином сьогодні ГПУ не просто фабрикує політичні справи, а фальсифікує їх".

Нагадаємо, Генпрокуратура подала до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з трьох депутатів - Сергія Дунаєва, Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова. Всі троє є представниками фракції "Опозиційний блок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram