ГоловнаПолітика

Адвоката Януковича, який читав промову 35 годин, госпіталізовано

Сьогодні Олександр Байдик мав завершити виступ.

Адвоката Януковича, який читав промову 35 годин, госпіталізовано
Александр Байдык
Фото: 112 Украина

Оболонський районний суд Києва переніс дебати у справі колишнього президента Віктора Януковича на 5 жовтня через госпіталізацію адвоката Олександра Байдика. Про це сказав головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Він повідомив, що в четвер, 4 жовтня, засідання не відбудеться, тому що промовця на дебатах адвоката Байдика госпіталізовано в лікарню. Діагноз суддя відмовився назвати.

Дебати триватимуть 5 жовтня.

Нагадаємо, адвокат Байдик виступав у дебатах близько 35 годин поспіль, а на засіданні 4 жовтня мав закінчити свою промову, яку почав виголошувати 17 вересня.

На 12 жовтня заплановано засідання, присвячене останньому слову самого Януковича.

У рамках судових дебатів двоє адвокатів Януковича - Рябовол і Байдик - попросили суд виправдати Януковича. У той самий час сторона звинувачення, яка виголосила свою промову в дебатах ще 16 серпня, попросила в суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Прокуратура звинувачує Януковича в тому, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Російської Федерації, він зрадив державу, звернувшись до російського президента з проханням використати російські війська на території України. Як наслідок, відбулася анексія Криму і втрата об'єктів державної власності більш ніж на трильйон гривень.

Колишнього президента звинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч.3 ст., 110 КК) і сприянні веденню агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Судовий процес перебуває на завершальній стадії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram