ГоловнаПолітика

Печерський суд дозволив досудове розслідування у справі спільника Лазаренка

Правоохоронці спробують повернути в Україну 16 млн доларів.

Печерський суд дозволив досудове розслідування у справі спільника Лазаренка

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо громадянина М., причетного до відмивання коштів за часів Павла Лазаренка. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Дозвіл суд надав у середу, 3 жовтня, сказано в повідомленні. Відзначають, що злочинне походження грошей "уже підтверджено судовим рішенням".

"Злочинне походження грошей, які зараз арештовані в Швейцарії, вже підтверджено судовим рішенням. Одна з цілей досудового розслідування - повернення вкрадених коштів в Україні шляхом їх законної конфіскації. Мова про декілька десятків мільйонів доларів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Генпрокуратура України повідомила про підозру спільникові колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка в червні цього року. Сума, арештована на рахунках у Швейцарії, становить 16 млн доларів. Підозрюваний чиновник раніше вже проходив у рамках кримінального провадження щодо розкрадання державної власності в особливо великих розмірах, однак був звільнений від кримінальної відповідальності за нереабілітуючими обставинами, оскільки закінчився термін давності. За даними ЗМІ, йдеться про колишнього першого заступника голови правління ДАК "Хліб України" Андрія Миханіва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram