ГоловнаПолітика

Адвокат повідомив про стан здоров'я Балуха, який голодує майже 200 днів

"У нього є проблеми із серцем і з внутрішніми органами, підозри на виразку або панкреатит".

Адвокат повідомив про стан здоров'я Балуха, який голодує майже 200 днів
Фото: Крым.Реалии

У засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха, який на знак протесту вживає мінімальний набір їжі, є підозра на виразку або панкреатит.

Про це 3 жовтня повідомив адвокат Балуха Дмитро Дінзе, передає Крим.Реалії.

"Стан здоров'я Балуха, звичайно, поганий. У нього є проблеми із серцем і з внутрішніми органами. Також є підозри на виразку або панкреатит", - розповів Дінзе.

За його словами, зараз захист Балуха намагається підібрати лікарів, які могли б відвідати українського активіста, що голодує. Однак російські лікарі відмовляються від відвідування Балуха, який перебуває в СІЗО.

"Фактично, ми зможемо повноцінно його обстежити тільки, коли він надійде в колонію. Бо як засуджена особа матиме право на повний спектр медичного обслуговування", - додав Дінзе.

Раніше підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну за двома кримінальними справами.

Нагадаємо, Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року на знак протесту проти переслідування.

Суд в анексованому Криму засудив активіста до п'яти років позбавлення волі за двома справами проти нього: за звинуваченням у зберіганні боєприпасів і побитті начальника ІТТ. Балух і його захист звинувачення відкидають, оскільки вважають справжньою причиною переслідування його проукраїнську позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram