ГоловнаПолітика

Столтенберг пообіцяв українцям допомогу НАТО у боротьбі з кібератаками

Країни-союзниці продовжуватимуть надавати допомогу, зокрема, через трастові фонди.

Столтенберг пообіцяв українцям допомогу НАТО у боротьбі з кібератаками
Фото: EPA/UPG

Північноатлантичний альянс обіцяє допомогу в захисті українського кібернетичного простору, зокрема, на тлі виборів наступного року, передає Радіо Свобода.

Як заявив у Брюсселі під час засідання міністрів оборони НАТО генеральний секретар блоку Єнс Столтенберг, у цьому він запевнив президента України Петра Порошенка під час зустрічі на липневому саміті НАТО.

"Ми вже надаємо Україні допомогу у зміцненні її кібернетичної оборони та кібернетичних потужностей. Зокрема, через трастовий фонд для кібернетичного захисту. Надаючи ці фонди та підтримку, ми також допомагаємо їм захищати свої мережі та інфраструктури. І ми будемо продовжувати цю підтримку: я обіцяв президенту Порошенку, коли він був на саміті НАТО, що країни-союзниці будуть продовжувати надавати допомогу, зокрема, через трастові фонди", - заявив керівник НАТО.

Єнс Столтенберг навів приклад створення в Україні оперативного Центру раннього виявлення та реагування на кіберінциденти, який створюється за сприяння НАТО і, як раніше запевняли в Києві, буде співпрацювати з аналогічними центрами країн Альянсу.

У лютому 2018 року в Києві відкрили Центр реагування на кіберзагрози (Cyber Threat Response Centre). Він працює при Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації і співпрацюватиме з аналогічними центрами інших країн - насамперед членів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram