ГоловнаПолітика

Справу Добкіна передадуть до суду до початку наступного тижня, - Луценко

Народного депутата підозрюють в земельних махінаціях у Харкові.

Справу Добкіна передадуть до суду до початку наступного тижня, - Луценко
Фото: Сергей Нужненко

Народному депутату з фракції "Опозиційний блок" Михайлу Добкіну до початку наступного тижня вручать обвинувальний акт і передадуть кримінальне провадження до суду.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні комітету Верховної Ради з питань регламенту у середу, 3 жовтня.

"Михайло Добкін... Нарешті ознайомився і він, і ті, хто проходять з ним у справі. У п'ятницю або в понеділок-вівторок щодо них... будуть пред'явлені обвинувальні акти, і справа йде до суду", - цитує Луценка Інтерфакс-Україна.

10 липня 2018 року прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-міського голови Харкова, народного депутата України Михайла Добкіна.

Народного депутата звинувачують за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою), ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (замах на шахрайство), ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (замах на зловживання владою) Кримінального кодексу.

Крім Добкіна, підозрюваними за цим провадженням проходять його колишній заступник у мерії; колишній головний архітектор Харкова; колишній начальник управління земельних відносин; і ще дві людини.

За версією слідства, Добкін разом з іншими чиновниками харківської мерії сприяли шахрайському заволодінню земельними ділянками на території міста. Загальна площа землі - 74 га. розмір збитків, завданих територіальній громаді Харкова, - понад 230 млн гривень.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна.

Дії Добкіна спочатку були кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (в редакції від 05.04.2001) - зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, а також ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України - обман з метою реалізації злочинного умислу на заволодіння земельними ділянками на території Харкова.

13 липня 2017 року Верховна Рада зняла з Добкіна депутатську недоторканність, а також дала згоду на його затримання і арешт.

Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень, яку за нього внесли Вадим Новинський і Борис Колесніков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram